Mersin Klarnet Kursu hakkında daha detaylı bilgi almak, ücretsiz bire bir deneme dersine katılıp eğitmenlerimizle tanışmak ve klarnet kursu fiyatlarımızı öğrenmek isterseniz bizimle iletişime geçebilir ya da Yenişehir Pozcu'da yer alan merkezimizi ziyaret edebilirsiniz.
Dört Dörtlük Sanat Merkezi, güler yüzü, şehrin seçkin eğitmenleri ve uygun fiyatları ile Mersin'de klarnet kursu arayan herkesin ilk tercihi olmaya devam ediyor!
Klarnete sizde hayranlık duyuyorsunuz değil mi? Sesini her duyduğunuzda mest oldunuz.. Her seferinde “Acaba ben de çalabilir miyim?” diye düşündünüz ve yine her seferinde bahaneler bulup ertelediniz. Kimi zaman klarnet çalmak zordur dediniz, kimi zaman yaşınızı bahane ettiniz.
Artık bahaneleri bir kenara bırakın, çünkü ileri düzey ve kişiye özel öğretim yöntemlerimiz ile klarnet çalmak ne sandığınız kadar zor ne de klarnet çalmanın yaşı var. Kendinize zaman ayırın ve uzunca zamandır hayalini kurduğunuz klarnet çalmayı hemen öğrenin!
Üflemeli çalgılar ailesinin kulağa tınısı en duygulu enstrümanlarından klarnet, ağaç üflemeli sazlar arasında yer almaktadır. Ses aralığı 3,5 oktav olan klarnet ilk olarak 1700’lü yıllarda Fransa’da kullanılmaya başlanmış olsa da ülkemizde de oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Çoğunlukla sert ve dayanıklı abanoz ağacının kabuklarından üretilen klarnet, günümüzde bir tür sert bir kauçuk olan ebonit ve metal malzemelerden de üretilmekte.
yüzyılda orkestralarda kullanılan bir enstrüman olan “şalümo”nun geliştirilmesi ile üretilen klarnet çoğunlukla bek, barel, üst gövde, alt gövde ve kalak olmak üzere 5 bölümden meydana gelmektedir. Klarnetin en geniş kısmı kalak iken en küçük parçalar ise ağızlık ve fıçı parçalarıdır. Enstrüman abanoz klarnet, si bemol klarnet, si bemol bas klarnet, la klarnet ve sol klarnet gibi çeşitlere sahiptir. Temelde ise sol klarnet veya sol klarnete göre daha kısa olan, deliklerinin sıralanışı ve mandalı farklı olan si bemol klarneti öğrenerek arzu ettiğiniz tüm parçaları çalabilirsiniz. Klarnet üfleme teknikleri açısından da açık bek ve kapalı bek olarak ikiye ayrılır. Balkan müzikleri ve Türk Sanat müziği parçalarında kullanılan açık bek, koma seslerinin çok daha belirgin işitilebilmesini sağlar. Üfleme sırasında dışarıya kaçan nefesin fazla olması, açık bek tekniğini klarnete yeni başlayanlar için zorlaştırmaktadır. Kapalı bek ise klasik Batı müziğinde kullanılıyor olup özellikle de doğru üflemeyi öğrenme açısından klarnet öğrencilerinin ilk tercihi olmaktadır. 19 metal perdeden oluşan klarneti çalan kişi sol elini üst gövde, sağ elini ise klarnetin aşağı kısmını kavrayacak biçimde konumlandırmaı ve bu perdeleri açıp kapatmalıdır. Perdeleri açıp kapatırken ağız kısmındaki kamışa üflenerek hava titreyecek ve notalar oluşacaktır. Üflemeli çalgılar arasından çalımı saksafona benzeyen klarnette perde düzeni farklıdır. Saksafonda pes bir notanın tizini çıkartmak için oktav perdesinde ilk iki oktava basılırken, klarnette ise sesin oktavını bulmak için farklı parmak pozisyonları kullanmak gerekmektedir.
M.E.B. onaylı klarnet Kursu veren Özel Dört Dörtlük Sanat Merkezi, Mersin'in en güzel ve tüm toplu taşıma araçlarına kolay ulaşılabilir bölgelerinden Yenişehir Pozcu'da tam teknoloji donanımlı kaliteli müzik aletlerinin yanı sıra konservatuvar mezunu profesyonel öğretmenler ile çalışmaktadır.
Sanat merkezimizde, dersler kişiye özel olarak istediği gün ve saatte verilmektedir. Yine si bemol klarnet dersi ve sol klarnet dersi öğrencimizin yönelmek istediği müzik türüne ve fiziksel yapılarına göre konservatuvar mezunu eğitmenimiz tarafından verilir.
Siz de bu soruların yanıtını merak ediyorsanız hemen bize ulaşın!